27 Eylül 2010 Pazartesi

MESELE GERÇEKTEN KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİ Mİ?

Abdülaziz Özdemir: 1953 İdil doğumlu. 21.02.1991'de Şırnak ili İdil ilçesi Köyceğiz köyü yakınlarında Türkiye'den Suriye'ye geçmek isterken PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucu ölü olarak ele geçirildi.

Levent Kayadağ: 1972 Siverek doğumlu. 16.10.1993'te Elazığ'ın Alacakaya Çataklı köyü yakınlarında köy korucuları ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Mehmet Öztunç: 1954 beştüşşebap doğumlu. 08.09.1993'te Antalya'da terör örgütü mensubu olmaktan ve PKK'ya yardım ve yataklıktan tutuklandı. 19.08.2000 tarihinde HADEP Antalya İl Yönetim kurulu Üyesi seçildi.

Orhan Ölsen: 1977 silvan doğumlu... Askere gitmemek için çürük raporu aldı. PKK terör örgütünün dağ kadrosu mensubu.

İdris Sefil: 1977 Karayazı doğumlu. Yasadışı silahlı örgüt kurmak veya katılmaktan hapis cezası aldı. PKK/YCK örgütlenmesi içinde yer aldı. Konya HADEP il gençlik komisyonu üyesi. Çürü raporu alarak askere gitmedi.

Haci İçer: 1974 Hazro doğumlu. PKK terör örgütü mensubu ve HADEP Diyarbakır Hazro ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyesi. Çürük raporu alarak askere gitmedi.

Şemsi Emen: 1937 Ceylanpınar doğumlu. Şanlıurfa Ceylanpınar HADEP üyesi olup Işıklar köyünde muhtarlık yaptı. PKK'ya yardım ve yataklık yapan işbirlikçilerden.

Zülküf Demirtaş: 1948 Palu doğumlu. HADEP İmamlar birliği üyesi ve PKK işbirlikçisi.

Sidar Şimşek: 1978 silvan doğumlu. DEHAP Silvan ilçe teşkilatı faaliyetlerinde aktif. 18.11.2005 tarihinde Şemdinli ve Yüksekova'da yaşananlarla ilgili yapılan basın açıklamasında yasadışı sloganlarla topluluğu provake etti.

Mehmet Sami Geniş: 1977 Diyarbakır doğumlu. PKK adına faaliyetlerde bulunmak suçundan cezaevinde yattı. Terör örgütüne maddi destek sağlamak amacıyla uyuşturucu kaçakçılığı yaptı. Bununla ilgili 11.12.2002'de İstanbul 6. DGM mahkemesinde 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Özgür Erbil: 1975 Afşin doğumlu. Sahte belgeyle yurtdışına kaçtı. Halen Almanya'da PKK adına uyuşturucu madde ticareti yapmakta.

İhsan Kaya: 1969 Kurtalan doğumlu. PKK terör örgütü adına işçi simsarlığı, uyuşturucu, silah ve para kaçakçılığı yaptı. Romanya'da sahte pasaport ve kimlikle yakalandı.

Kudbettin Akşula: 1968 Muş doğumlu. 1992'de Muş'ta PKK törör örgütüne maddi destek sağlamak amacı ile silah kaçakçılığı yapmaktan yakalandı. Askere gitmemek için çürük raporu aldı.

Buraya kadar bilmediğiniz hiçbir şey anlatmadım değil mi? İlginizi çekecek, şaşıracağınız hehangi bir detay yoktu...

Peki... Şimdi baştan başlıyorum. Altta yazacaklarımı, üstteki bilgilerle birleştirin ve bakın bakalım şu bizim dayatılan kürt kimlik sorunumuz aslında neymiş:

Abdülaziz Özdemir: Dedesi Yusuf ve ninesi Kazo Ermeni asıllı.

Levent Kayadağ: Dedesi Mikdat ve ninesi Havuş Ermeni asıllı.

Mehmet Öztunç: Dedesi Musa ve ninesi Mirari Ermeni asıllı.

Orhan Ölsen: Büyük dedesi İliyo ve ninesi Mari Ermeni asıllı.

İdris Sefil: Büyük dedesi Avit, ninesi Cevahir Ermeni asıllı.

Haci İçer: Dedesi Ali ve ninesi Gule Ermeni.

Şemsi Emen: büyük dedesi Kermo ve ninesi Havva Süryani asıllı.

Zülküf Demirtaş: Büyük dedesi Kirikos ve ninesi Nazlı Ermeni asıllı.

Sidar Şimşek: Büyük dedesi Bedros ve ninesi Luşin Ermeni asıllı.

Mehmet Sami Geniş: Büyük dedesi Serkis ve ninesi Suşi Ermeni asıllı.

Özgür Erbil: Büyük dedesi Akup ve ninesi Lüsye Ermeni asıllı.

İhsan Kaya: Büyük dedesi Görgis ve ninesi Şemuni Süryani asıllı.

Kudbettin Akşula: Büyük dedesi Vartan ve ninesi Zelha Ermeni asıllı.

Yavaş yavaş şaşırmaya başladınız mı? Bir kaç isim daha sıralayalım mı hazır hızımızı almışken?..

Mesela DTP Kurucular Kurulu üyesi Barış Başak Ermeni asıllı, DTP Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Osman Ergiz Yezidi asıllı, DEHAP Siirt il delegesi Basri Kaysi Süryani asıllı desek?..

HADEP İzmir Konak Yönetim Kurulu üyesi ve Ermeni asıllı Dilaver Öncü'nün kilise içerisinde vaaz ve eğitim verdiğini, misyonerlik faaaliyetleri yürüttüğünü söylesek?..

PKK mensubu ve HADEP parti meclis üyesi Edip Yıldız'ın, DEP Antalya Merkez Muratpaşa Belediye Encümen Adayı Haşim Benek'in, HADEP İstanbul İl sekreteri Mahmut Hakkı Eşiyok'un, HADEP Şanlıurfa İL Yönetim kurulu Üyesi İzzettin Kalaycı'nın, 1995 seçimlerinde HADEP Diyarbakır milletvekili adayı olan Mehmet Cantekin'in Ermeni asıllı, İzmir HADEP Gaziemir İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yapan PKK mensubu Mehmet Zeki Kanşiray'ın Süryani asıllı olduğunu eklesek...

Yerimiz yetmediği için Maruf Altın, Ruşen tapancı, Zana Mazak gibi isimleri ve daha birçoklarını aktaramadığımızı dile getirsek?..

Şimdi sizce Güneydoğu'da olan şey Kürt milliyetçiliğinden kaynaklanan bir halk ayaklanması mıdır? Yoksa dini imanı para olmuş soysuzların gazetesinden televizyonuna, uyuşturucudan silah kaçakçılığına, insan ticaretine kadar geniş yelpazede faaliyet gösteren holdinglerini ayakta tutup daha çok para ve güç elde etmek için halkı uyuttukları bir masal mıdır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder