7 Ocak 2014 Salı

Bu halkın diliyse halk nece konuşuyor?

Hani her gün bir başka kuruma, kuruluşa, devlete, devlet adamına ayar vermeye kalkmasa, aklımıza bile gelmeyecekti...
Aktif siyasette söz sahibi olduğu günden bu yana yaptığı gafları art arda dizsek, o anlata anlata bitiremediği bölünmüş yolların uzunluğu solda sıfır kalıyor.
Neler demedi ki?.. Tabii “insanın fikri neyse zikri de odur” ilkesinden yola çıkarak bu fikir-zikir tutarlılığı konusunda hayranlık duymamak elde değil.
“Ananı da al git”, “senin çocuğun da işsiz kalsın, ne yapalım” gibi irticalen söylenmişleri Kasımpaşa usulü dil sürçmesi kabul edip listeye dahil etmesek de, geri kalanlar yenir yutulur cinsten değil.
Merdi kıpti, secaat arzederken sirkatin söylermiş. Peki bizim sayın Başbakanımız neler söylemiş?..
Mesela demiş ki zamanın birinde “elhamdülillah şeriatçiyiz”... Yılbaşına karşı olduğunu, İstanbu’u Medine yapmak istediğini de söylemiş. Tabii sorduğunuzda, medine gibi “medeni” bir şehir yapmaktan söz ettiğini iddia ediyor. Biz de inanıyoruz.
Daha başka neler söylemiş gelin şöyle bir küçük hafıza turu yapalım isterseniz:
“Ata’ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok”
“Her 10 kasım’da yaygara kopartılıyor”
“Sadece imamlar resmi nikah kıysın”
“Ben İstanbul’un imamıyım”
“Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür”
“Milli piyango zulümdür” (Başbakanlığı döneminde bu zulümü süper loto vb. ile katlamıştır)
“Taksim’deki caminin temelini inşallah atacağız”
“Cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır”
"Türkiye kendine din olarak kemalizm'i almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir..."
“Camiler kışla, minareler süngü, kubbeler miğfer, müminler askerimizdir”
“Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz” (İleri demokrasinin belirtilerini taa o zamandan vermiş)
"Yolumuzun ortasında inek oturmuş, yolumuzu kapatıyor, menzile ulaşmamızı engelliyor. ineği önümüzden önce lafla, usul usul, sonra evelallah sizlerin yardımıyla, artık nasıl olursa, nasıl denk gelirse kaldıracağız."(İnek olarak tarif edilen şeyin laik cumhuriyet ve Atatürk devrimleri olduğunu söylememe gerek varmı?)
“Hem laik hem müslüman olunmaz. Ya müslüman olacaksın, ya laik..”
“Referansımız islamdır. Tek hedefimiz İslam devletidir”
“29 Zilkade 1421” (Oğlunun nikah davetiyesinde tarihi Hicri takvimle yazıyor)
“1.5 milyarlık islam alemi, Müslüman milletimizin ayağa kalkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kalkacağız, bu ayaklanma başlayacak. Işıkları göründü, Allah’ın izniyle kıyam başlayacak”
“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır”
“Kaptıkaçtı, maptıkaçtı anayasayı hazırlıyorlar, adamlar ayık kafayla hazırlamıyorlar bunu...”
“Yahu bu milletin bütünlüğü ‘ne muttlu Türküm diyene’ ifadesiyle sağlanır mı? 30’u aşkın etnik grubu ümmet düşüncesiyle bir arada tuttu Osmanlı. Biz de öyle yapacağız...”
“Bir tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye. Millet isterse gidecek tabii...”
“Biz hazmettire hazmettire geliyoruz Allah’ın izniyle... Bu çalışmalarımız senaryoyu değiştirme çalışmalarıdır. Biz onun için geliyoruz”
“Biz Kemalist düzenin koruyucusu olamayız, bu mümkün değil...”
“Türkiye’yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Her şeyi pazarlar satarız, parayı veren düdüğü çalar”
“PKK’nın cenaze töreninde bayrağını açması da, F-16’ların alçaktan uçması da yanlış” (Yani PKK ile TSK aynı kefede, çaktınız siz onu...)
“Ben müslümanım diyenin aynı zamanda ben laikim demesi mümkün değil”
“Sana mı kaldı türban konusunda karar vermek? Bu ulemanın işidir. Ulema ne derse o olur” (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ayar veriyor)
“Efendi sen kim oluyorsun? Buna mecelle karar verir” (Burada da yine türban konusunda, bu kez Danıştay’a fırça kayıyor)
...
Bütün bunların yanında bir de hasmına kavgada söylenmeyecek argo incilerimiz var ki, 18 yaş altı kardeşlerimizin de okuyabileceğini göz önünde bulundurarak yazımızda yer vermiyoruz.
Tabii buna da mazereti var sayın Başbakanımızın... Diyordu ki “Ben halkımın dilini konuşuyorum. Halkımın dili argoysa, ben argo konuşurum. Beni gaza getirmeye çalışıyorlar...”
Bu geçerli mazereti beyan ettiği gün, katıldığı bir ilçe kongresinde söz İmam Hatip liselerine gelince, halkının dilini kullanmaya devam ediyor sayın Erdoğan: “Sanki meslek liselerinin hepsi İHl’li anasını satayım...”
Şimdi bunları niye yazdık?
Malum cemre düştü, ülke seçim havasına giriyor...
Çok yakında partisinin belediye başkanı namzetlerine destek vermek için meydanlarda arz-ı endam eyleyecek yine Sayın Başbakanımız.
Dün söylediklerini tekrar hatırlayalım ki, yarın söyleyecekleriyle karşılaştırma fırsatı bulup performansındaki gelişmeyi “takdir” edebilelim...
Vekili olduğunuz millet, anasını da aldı yeni incilerinizi sabırsızlıkla bekliyor Sayın Başbakanım!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder